Friday, April 09, 2010

After 5


So it's Friday,end of the week, 5 days ngam ngam after i left Pulau Mabul.

5 pulak has always been my lucky number, but malangnya bukan untuk hari ini.

Hari ini, segala memori, memoria about Pulau Mabul yang satu ini, satu per satu cam come back to me.



Rindu ok nak sentuh air ni!
Rindu nak snorkeling pakai fin sebab takut kaki terkena landak hitam!
Rindu nak menyelam ke dasar laut tu sambil pegang ikan Yu!
Rinduuuuuuu sangat nak swim kat air biru ini.
Oh bila agaknya saya boleh sentuh awak lagi??




Serious awak, kalau saya boleh bertukar rupa, saya nak bertukar jadi Bunga Raya ini, supaya saya boleh tengok awak hari-hari.HUHU



Serious, kamulah sunset terindah buat saya!!




Kamu buat saya ni tibe-tibe jadi photographer berjaya.walhal tak langsung.HUHUK




Bila saya boleh main lompat lompat starfish di jeti ini sampai jeti ini runtuh ya??




Kamuuuuuuu!!!
Bila agaknya saya boleh rasa masakan kamu?
Mee kicap?Ikan Tuna aka Ikan Kayu itu?

Bila Maisara nak nyanyikan lagu Chantal Kreviazuk itu akak?
Eh taknak lah.Nextime, jangan nyanyi lagu-lagu sedih ok?Kita nyanyi lagu lagu yang Happy aja.OK?
I dont mind if you sing me a Happy Birthday song walaupun it's not my birthday yet.As long as lagu lagu happy.OK?

Ohm and Wahid, nextime akak datang, i want to swim kat depan Borneo Divers yang Anton cakap best tu tau.Menyesal GILAAAAAAAAA tak swim kat situ :( Nanti,akak belanja awak minum Coke lagi ok?Oh lupa, bukan Coke.Korang panggil Cola,kan kan? =P

Aboy si boat driver,(eh driver ke?haha)
Nextime, bini kamu beranak anak yang ke-7 secara operation lagi, jangan cakap macam ni eh kat Doktor:

"Doktor, lobangnya jangan ditotop semua.Tinggalkan sedikit untuk saya!"

HA HA HA!




Eh jangan la lambai tangan lagi!I'm gonna see you again!Soon!Paling lambat pon jumpa lagi tahun depan,OK?


ISH ISH ISH.
SUMPAH RINDU GILA!
I think, semua yang pernah pergi snorkeling, kelilingi pulau tu, tahu kot ape yang aku rase.

Serious, 4 hari yang lalu, bila sebak or sedu sedan teringatkan Mabul,saya tahan.

But After 5 days,
I CRIED.

UNTUKMU MABUL.

HUHUHUHUHU.


P/S: Linda, lagu Ku ingin dirimu dekat di hatiku Berdua kita kan raih bahagia tu tengah berkumandang di radio weyh!Serious aku tak pernah suka lagu tu.Tapi kerana Mabul.Aku terus suka gila kot nak dengar!:(

6 comments:

purplelurve said...

opy sy sgtla jeles skrang nie.. dpt rasakan ape yg u rase.. hahahaha.. sentimental giler....okok.. nak aim pi sane gak

ajjah said...

nak pegiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Maryam said...

Pie, next trip???
jom!

SoFiA.opY said...

nad: hahahahahaha.u perli i eh?kikiki.ok ok ayuh kitak!

ajjah: jomlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kak yam: jom jom jom!!!!!

haslinda said...

hahaha...wah dah siap leh hafal lirik ni..leh la karok lagu tu..hihihi

cik sophia kirai said...

awak kite taw ape yg awak rase..huhu after 2 weeks balik dr mabul pon kite nanges lagi bile bgn pagi tgk xde air laut depan mate hhuhuhu