Sunday, July 05, 2009

'Ke.ABIM.an'~

Hi all~
bertemu lagi dalam sessi seminggu sekali bersama Cik Opy~

yeah~hari ini penuh bersemangat..Seperti biasa, setelah meng-update status di facebook, buat kerja sket, pening2 meng-edit gambar berformat jpeg menggunakan Photoshop, tiba-tiba baru teringat untuk minggu ni saya belom lagi mengemaskini blog saya..

Maka dengan ini, saya mulakan cerita tentang semalam.Ahad, bersamaan dengan 5 Julai 2009 merupakan Hari yang penuh dengan kegembiraan.kebanggaan dan hari yang amat menyihatkan.

Kami. iaitu Saya(empunya blog), Noorilyana, Sheila (kakak kepada Noorilyana), Linda dan juga mama saya dengan semangatnya telah mengambil bahagian dalam Walk for Charity yang telah dianjurkan oleh Islamic Outreach ABIM, yang terletak di Jalan Ampang Hilir 2..


the Starting & Finishing Line~5km sangatlah tak jauh!!;)




Dengan Bayaran sebanyak RM15, kami telah dibekalkan dengan;

*sehelai t-shirt lengan pendek berwarna yang Maha Besar saiznye..(Kata ABIM..cannot ketat2 HOH!HAHA)


*se-goodie bag yang mempunyai 4-5 keping majalah berunsurkan Islam, ditaja oleh Karangkraf,

*dan juga 2 helai angka giliran untuk cabutan bertuah dilengkapi dengan 6 biiji pin untuk ditampal ke t-shirt yang Mahar Besar itu.

Overall, it was FUN FUN FUN!

mase first2 jalan, takde lah nak set target nak dapat medal macam Sheila kan,

tapi,,,,,,,,,

bila dapat tahu yang kitorang ni dapat No 31.32.33, sangat BENGANG ok!!!!

sebab,hanya terdapat 30 medal for each category!

ohh sangat bengang!sepatutnye kite toksah stop2 ambil gambar lah korang..huhu..

Namun di sini, saya ingin mengucapkan jutaan TAHNIAH kepada Mama saya dan Cik Sheila kerana berjaya mendapat Tempat Ke-13 dan 18~hahaha..im soo proud of you guys!!!hahaha


mama looks old in this pic,but..pepepon Congrats!!!saya tumpang bangga..ahhaha


yeahh,,Sheila sungguh serunut dapat Medal..hahaha



Angka Giliran Saya:B2044, oh patot la tak dapat medal..talak ong wohh..ahaha


My Happy Face.hambik ko..segedabak muka aku!hahaha


Noorilyana a.k.a Ellie and Lindaa


Kagom okeyh melihat orang kurang upaya pon join.....terharuuuuuu..sebak....huuuuuuuuu,,


Us, (lupa plak gambar ni masa Start ke Finish..aihhh..)


ok, lepas penat berjalan,kami ngapp ini!!
oh!mmg delicious roti ini, sponsored by Gardenia~


Inilah Sijil Penyertaan kami.Yeayy~at least bertambah sikit la ketebalan sijil2 gwe yang tak berape nak banyak tuuuuu..haha

--------------------------------------------------------------------------------


Ini Wajah terkini saya..masih mempunyai bekas lebam2 di hidung selepas pakai..dah berape kali datang Focus Point@Ampang Point tu suh die adjust but still camtu,how eyh????


Spec yang Menyakitkan.dan mahal..kopak akuu..huhuhu..


Pandangan Dari Tepi..oh sebenarnye saya suka ini spec sebab frame die colour purple+ pink tau, + ade ukiran2 brand skett ka tepi tu..masalahnyeee..kenapa ianya menyakitkannnnnnnnnnnnnnnn???????hoh laaa!!

kalo camtu, its better for me to stay this way kan??
!
!
!
!
!
v


hahahaahaahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

5 comments:

gal wrote said...

u mmg sengal sengal sengal!!!
hahahahhahahahhahahahahahahha
u buat i sakit perut okey!

SoFiA.opY said...

i sengal sebab u laaaa..lalalala :p

haslinda said...

op pic tu masa nk start la...

Zaffi Zuhri said...

Opy laling,

Wat ar Lasik (laser-assisted in situ keratomileusis)... :)

Jum nak? Penat kan nk pakai spec/contact lens.

Bilerrrr la hubby I nak kaya ni :p

SoFiA.opY said...

perghhh name die bebelit lidah gwe nak sebuuttttttttttttt..

haah jom~

*dengan confidentnyaaa..hahahaha*