Friday, April 17, 2009

Grab a book, will ya?


ok i have to admit that i dont read a lot..

but i mengarut a lot..

like apekahhh?, bukan??

but when i was 12 years old, saya mempunyai buku yang banyak, i read a lot of Enid Blyton's, Francine Pascal's Sweet Valley High dan banyak lah buku2 yang dah lupa tajuknye..haha

ok kuat gelak membuatkan kita menjadi pelupa so better insaf opy,huhu..

Oleh kerana sekarang ni saya sangat giler terhadap True Blood,asyik dok search gambar, baca reviews, other than reading the synopsis during office hours, yelah nak tengok trailer tak boleh maaa....kene block..(even if i use hidemyass.com pon tak berjaya..),

maka,,

solusi nye adalah mendownload Sookie Stackhouse Book Series, by Charlaine Harris.(sebab True Blood ni based on this series-lah..

tujuan saya download?supaya boleh membaca during lunch hour other that main2 facebook or figure out what's twitter all about..hahahah

Disebabkan itu,, opy telah menyedari bahawa saya dah lama giler tak membaca buku ok..kalo tak kerana cik Aishah, mesti saya tak baca buku Princess by Jean Sasson (it's an eye opener ok) and also Memoirs of Geisha...and sampai biler2 pon cam tak baca pepe..

see, english saya pon dah macam hampeh and tidak mempunyai vocabulary yang cukup..sobs sobs..

so, dengan ini, saya mempunyai azam baru.saya akan membaca buku dengan semangatttt!!!!

kan quiz kat fb kata saya ni hedonist..kene ah semangat weyh..hahaha

dan antara buku-buku yang tercalon untuk saya baca adalah;




and...

ok memang tade mase nak croopp segala..hahaha


dont forget to grab yours today!
!
!
!
!
\/

20-best-websites-to-download-free-e-books/

5 comments:

Korea-Seoul-Map said...

Nice Blog!
Do you know Korea?
If you're interested in Korea,
Feel free to visit my Blog!
Thanks a lot~ ^^

ELLY said...

wahhh bagus2....leh la aku m'donlod gak....leh baca time x der keje....haha....

SoFiA.opY said...

hahaha..
you should!!!

membaca menajamkan mindaa..

p/s:ayat di atas ade cikgu BM tu ajar..lalalalalala:p

cyan said...

opy,

apa kata membaca menggunakan microsoft reader. sangat seronot banding baca pdf. ahaha kalau mau tau cmne sile hubungi di talian utama (facebook). ahhahaha (macam iklan MLM pun ade bunyi die. Tapi bukan.)

SoFiA.opY said...

hahaha..microsoft reader eh?

thanks cyan..

sejak meninggalkan FTSM gwe buta IT ahhh..ahahahha