Monday, October 12, 2009

Just stick out your tongue and say. . .AAAAAAAAAA!


Halo Halo Haloooo!!
I'm back!!!

where have you guys beeeeen?

nape korang tak update blog weyh???

benciii ok..tanpa u ols, hidup i gulap gelitaaaaaaaaaaaa okkkkkkkkk!!
So rajin2 la update blog k, just like
Zaffi~:p

Ok mungkin some of you tahu bahawa birthday hafeez telah berlalu 2 hari lepas.

Tanak tahu ke surprise ape saya buat untuk beliau?


Mari mari have a look!


......and i decided to bake a chocolate cake for Him..

Recipe?I got it from my mama.

Chocolate Topping???oh itu saya menggabungkan Recipe Seorang Akak kat Etiqa Dulu and also from recipe2 yang ku baca hasil dari blog hopping..

Otak i sangat power okeh..saya hapall itu recipeee!!lalalala


So, sementara saya menunggu cake itu siap, i macam nervous like hell weyh!!aku seyes tatau cemane nk decorate itu cake!

At first, i tot of using Fererro Rocher, and then strawberry, pehtu marshmallow,pastu smarties, pastu dah macam2 sangat saya jadi blur.

So this is what i did sambil mencari ilham/idea.;

This is the 1st side yang saya design lah konon..harus ahh love love kan..Lambang Cinta Abadi, ok!!hahaha

Then manik2 Nandek purple tuu nampak macam banyak jeee..trus tanganku mengukir 10.10 dan trus jadi camtuu!!cayalah opy!!


and then sebab decorate box ni punya pasal, my cake ala2 over baked tau sebab after 45mins i tak kuarkan the cake from oven..hahaha seb bek tak hangusss..

Maka, setelah meratakan topping menggunakan Spatula yang i baru beli, saya terus je mengambil pantas itu Oreo and put them like this;

hurm hurm..nape cam kurang jeeeeeeeeeee??????

:((


posing2 kat dapur, the i nampak love love!!apa lagiii..ade mentol la kat kepala i kan~~hahahaha


dan hasilnya,,,,,,,,,,,,,,,,,,



Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!


ohhh sangatttlaaaaaaa happyyyyyyyyyyyyy!!!



dan tadaaaaaaaaaaaa!!!


weyh ape nganga2 mulot tuuuuuuuu????????udah2 le kagomness weyh!!hahahahaha




tengok, muka Birthday Boy tengah kagummm..or is that a musykil look??hahahaha

tapi takpe, ,Sebab i'm sure he did like it coz the first words that came out from his mouth was;

"Sweeetnye Awak!!"

i senyum2 malu la kan...:p


And then after A minute he ate 2 slices of my cake he asked me;

"Kalau ade orang nak order this cake, how much u jual??"

i was like..lalalaalalallaallalalalalalalalaa..hati berbunga2 bagai nak gilaaa..hahahahaha

hati berbunga gila sampai gambar Bday Boy kene croppppppppppp,,,hahahha

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

So Awak, nextime i pwomise i buat cake lain and main masak2 pulak, k????

Sayang Awak, Cintaaa Awak!!






9 comments:

gal wrote said...

so sweeettttttttttttttttt !!!! :)
nti u jgn lupa tau! 21-12 birthday i..buat jugak okey?? i nak love love jugak! hehehhehe

SoFiA.opY said...

lalalalla..kalo tanak, bulehh????=p

ELLY said...

hahaha......sweeettt nyerrr ko....kreatif okay.....alaa b'day aku dah lps la plak.....haha....

Zaffi Zuhri said...

gerdixxxxxxxxxxxxxxx taw!!! =))

SoFiA.opY said...

ELLY:hahahaha..next year la kot!!hahahahaha :p

zaffi: u pon gerdixxx kan??so shadappp!!hahahahahaha

shiela said...

i want exactly the same design of the cake..can ah..hehe..xpun ajo resepi plsss..

SoFiA.opY said...

shiela: ok ok ok nanti bila2 nak lepak ngn elly i pass kat u the recipe k ;) selamat mencubaaaa

hapPY zuRa~~ said...

opy.. nnti da kawen ttbe die x mo da mkn cake tu or mengambil masa berbulan2 baru cake tu habes, ko ckp ngan aku taw.. nk main sep sep sep tom tom tom.. ahahha.. =P~

SoFiA.opY said...

zura:ahahaha siap nk main sep sep eyh???sengall..haha