Friday, August 21, 2009

tag by superDuperZuwaaaaaaaaaaaa

Salam Esok Ramadhan Ya All~~

i know i know i know, lama sangat dah tak update blog.
pastu update blog pon dengan entry yang memerlukan pemikiran dan konsentrasi yang tinggi,,sian korang,,sampai pening2 dan naik joling mata baca my previous entry, kan?

siap ade orang tu malas nak baca, and bakal postpone membaca.tapi i tatau die baca ke tak~

hahaha,,baik korang baca, coz ini pegetahuan je.Seriously my previous entry tu tak berbaur hasutan or anything.Just something to insafi about..

ok, dengan ini saya nak cerita something la kat korang;


Ceritakan 5 pengalaman masa anda puasa kecik2 dulu:)


1.Bila puasa pertama anda?
saya umur 4 tahun dah poasa woh!!

2.Makanan berbuka kegemaran?
Murtabak Tomok @ Kg melayu Majidee, JB and Air Kathira yang my Wak Lan selalu beli bila i balik JB~lalala


3.Siapa yang ajar niat puasa?
Mama, Nenek Esah, Cikgu Taski ABIM :P


4.Pernah puasa penuh masa kecik?
masa kecik tu umur brapa?
Of course!Tapi tak ingat start bila, Darjah 1 kot~kata budak SRI ABIM~HAHAHAHAHA


5.Perkara yang paling xboleh lupa masa berpuasa kecik-kecik dulu?
ok this thing i mmg tak lupaaaaaa..saya minum air paip time amik wudhu' sebab mmg rasa dah nak pengsan gilerr weyh!!!hahahahaha


2 comments:

Zaffi Zuhri said...

Sengal seyyyy minum air paip.. kecik2 da pandai yer. Mase I kecik2, tak penah tak larat sbb mmg susah nk srh makan. Tp saje2 xnk puase penuh kalau tak de org menjanjikan dpt duit. WAKAKAKAKA. Keji.

SoFiA.opY said...

hahahaha..so notty of u Puan Zaff..

kecik kecik dah berjuling duitann..hahahaha..

kecik2 memang lucuuuuuuu, kan?