Wednesday, March 11, 2009

Good morning good morning...

well,, it is actually not a very "good" morning i guess...

hari ini dimulakan dengan keadaan minda yang amat tenang, aman dan damai..

kuar umah at 6.55 am, suprisingly ade cab!

and i was lucky coz the cab
driver tak banyak hal n songeh n sent me straight to the Ampang LRT.(sebab selalunye i have to wait until 7.15++ ok untuk mendapatkan sebuah cab yang SUDI ke LRT Ampang,and it costs me rm3.00.ok mungkin harga seperjalanan tak perlu di-mention di sini :p)


as i arrived, there was a train, trus melangkah laju ke pintu yang paling dekat dengan escalator, which is the 3rd door from the right(yeah, i menghafal all these ok..;p) and duduk kat tempat yang i hari2 duduk, and boleh melentok kepala ke kanan in case of i mengantuk n tanak dengar skip.fm(oh coz i always skip skip the radio station and ONLY listens to the radio yang BEST sahaja, dat includes KLfm~rentak interkatif,kotaaaaa...bwahahahha)


K.sekian saje mukaddimahnye..

sebenarnye, ape yang ingin saya ceritakan ialah:

SAYA TENGAH
BENGANNNNNNGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG and terpaksa skip kisah2 orang wanita (ye, 2 orang wanita) telah mengusha i dari atas sampai bawak ke kiri dan kanan.. i was like "ko ni apehall??" but takpelah, maybe she thinks i am hot n spicy , so maafkan jelah beliau.

TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.. This one, memang tak ley blah.ade si Makcik ni, i dont know whats her problem, tak pasal2 wat kecoh kat unit-ku dengan bertanya soalan ni:
"Siapa yang print duplicate policy?"

"Maksud u, tengah print or ade customer nak request duplicate?" i answered,

"Font salah tu...kecik giler,tak check keeeeee??" katanye sambil cebik2 mulut.

ok..
darah ku memang dah naik kat kepala.

1st - she's from different unit and memang tak guna lah that printer kan and y ko tak pasal2 cari kesalahan aku plak???!

2nd - this is not the 1st time die carik pasal ok..die memang jenis yang kite tengok muka pon dah tahu betapa busuknye hati beliau sebab tu muka penyekk..usha orang hari2 atas sampai bawah..jalan setongg
ek2nya and budget hot!pigiii daaaaaaaaaaaaahh!

3rd-nak tahu tak ape die pernah tanye i suatu ketika dulu?
"eh budak, sape name ko?arini ko pakai baju dalam eh?kenapa ko tak TAK pakai baju dalam??"

Ya Allah..Tuhan je tahu cane aku rase dat day,tapi sabar je...............
and today bile die kepoh2 aku rase macam nak tampar seyh muke die!

sebabnye,sebenarnye, printer yang kene share itu salah font sebab ade mamat tak beretiqa main tukar je font sesuka atiiiiiii..tukar letter head sesuka atiiiiiii..without asking ME either aku ni tengah print ke tak..

so kesimpulannye, that was not my fault la..

AND,those letters yang aku print, ok nak print each letter i have to key in 6 digits alteration number ok..so can u imagine tak berapa banyak yg aku dah print from 9.15 until 10.30am td??


n berapa sakitnye jari jemari n kepala n mata nak check and preview satu2 to make sure all the customer details are correct??? memang bangang ahhh.. rase sia2 je sampai ofis kol 8 pg tros wat keje in the end i have to redo this stupid things sebab ketidakprihatinan orang lain.(lihat gambarajah di bawah)


Mama cakap, "Sabar tu banyak hikmahnye"

Saya selalu percaya itu..


Tapi pikir2 balik, kita tak boleh la sabar all the times kan nanti orang pijak pale kite.true?

dah dah pi sambung keje opy




Gambar ini tiada kene mengena.Just nak tunjuk muka i pakai tudung 15 hengget dapat duaaaa :p

4 comments:

Marina said...

Opyyyyyyyyyyy


bila nak men futsal aaaa??

SoFiA.opY said...

babe kann???

futsal?ANYTIME!!

wah wah dah jadi tokeikedai yg fofular eh skang!!!

hihihii

m y s e l f said...

haruslah kamu fight back kpd ppuan tidak guna itu. fight for ur right, girl!

SoFiA.opY said...

bukan setakat fight ok!!
gwe sangat kuat!

nnti akan ku cincang beliau!
hahaha