Wednesday, March 29, 2006

::]OpYnEsS SyNdRoMe[::

ok ok ok.. this is what happpen when opy starts blogging..gila la beb..

twice in a day pon i larat tau.hakhak..
anyways, i had just finished kemas-ing my bed, my meja n all.
lap sana,lap sini with tissue n all.
n i feel like sapu-ing my room but malas la plak nak pi pinjam penyapu kat budak bilik depan yang saya tak tahu namenye..hehe..
anda merasakan bahawa miskinnye kami tiada penyapoo?
hellooo..kami(saya dan uwa) bukan takmo beli penyapoo ataupon mop..
akan tetapi, kami menyesal asyik asyik membeli penyapoo n mop setiap tahun..
means dah dua tahun berturut2 membeli penyapu n mop serta pengaut sampah(korang panggil mende ni = mende ni ke?:p)
ok..lets do the calculation..kalo satu penyapu rm3 n the mop is like rm6 kot(with the batang) n the pengaut sampah is rm5 la kot.ok then 5+6+3=rm14.itu untuk setahun..
maka aldarabkan dengan 2 we get rm28 rite rite?
haha..membazir gillerr~!
rm 28 tu opy boleh beli CLEO MAgazine ala2 for 5months beb!!magazine tu dapat gak ilmu..penyapooo tu ape dapat?bakul sampah yg dapat at the end of the semester..haha..
ok,talking about money,my daddy n mi mommy came tadi.sebab musabab=i have to email my dad's passport n visa yang telah di-scan ke company nye di singapore..
huhu..dh sebulan berturut2 jadi my dad's secretary seyh..ok ok..nak dipendekkan cerita,after email sumer tu my dad asked me la..ade doit tak?coz last week he gave me about ten bucks to do the scanning n emailing stuff,i amik the doit baki without mintaking his permission..but this week,opy cam baik la plak,maka i pulangkan la the money..hahaaha..my dad nak bagi doit(not just the duit baki la deyy) but my mom cam tak bagi my dad bagi i so i said..
"never mind la..next time la abah.."
huhuhu..namun di dalam hatiku memberontak seyh..menitis2 air mata coz helloooooo..sape tak nak duit,btol tak?haha.. $$$$$$$$
ok ok..fyi,saya kini sedang berada di dalam bilik kesepian dan keseorangan kerana uwa si roomate ku itu kini dah masuk 2 hari tidur di kolej pendeta zaa'ba aka kolej kausar kerana ingin membuat projek robot...
uuuuuuuuuuuu~tinggallah daku kesepian dah keseorangan...huhu..
oh mariam azwaa~pulanglahhh~pulanglahhhhhhh~ke bilik asalmu~~
saya menanti ketibaanmu dengan carpet merah seperti biase beserta saya akan mengopek mangga dan memotong mangga maka ko tinggal ngapp je beb..sepatla pulang oh roomate ku~~n i janji mangga kali ni tak masam..manis manis je..semanis opy ;)

---ko tengok la waa...anak anak ko ni merindui ko as their mommy..huhu.. ---



---oh ye..anda mendapat kad jempotan malam pesona bintang (la sangat) iaitu ianya tajaan PBSM-mu itu..n,bila nak makan muffin free ni sesame?penat i tungguuu u...aww awww~ :p ----

6 comments:

joned said...

ahahhaa tersangatla senget nye ko wahai opi.. demi mu opi.. ahahaha akan ku seru uwa pulang ke pangkuan mu..ahahahhahaa siap tgkp gmbr bed uwaaa...x tahan seyhhhh bile lak tambah lg sorg ank uwa 2??

sofia zarith said...

haha..
first of all,thanks for komen-ing :p

2ndly, weyh sejak bile ko ade blog ak gtaw aku?

3rdly,yeayy..seru jgn xseroo kepulangan rumetku...

last but not least,ko tanye ah hubby die watpe tanye aku..hiks :P

Wirawan Terulung said...

erkk...

haku sengal atau opy yang sengal...
pandai merapu?? terlebey makan ikan kerapu erkk?? muahahah!!!

malam pesona bintang??? cam best jer....ada ape erkk?? ada tahi bintang erk?? :p

Wirawan Terulung said...

rm 28 hengget pun dah berkira...
kalo make up sampai beratus2 hengget x berkira...:p

uWa'S said...

huhu..wahai cik opy daku sudah pulang!!hihih..wow..glamer bed i masuk internet!!ahahaha

sofia zarith said...

TO wiRA:saya tak makan ikan kerapoo ar..saya makan ikan siakap tiga rasa~ lalalala :p

and i dont wear makeup ok..saya ni natural beauty..aww aww :p

To Roomate:yeayy..wawa dah balik~yeayyy..haha