Thursday, March 23, 2006

huhuhu...
life saya sangat busy kini..
life ke yang busy atau opy yang busy?ahh..mane2 pon boleh..takde mase babe nak re-type..
kerana bak kata pepatah masa itu emas.
miahaha..
saya tatau ape yang saya busy-kan..tapi,saya busy ahhh...
keh keh..
esok ade ujian L..
ntah ape name penuh ujian itu..
malas nak pikir..
sebab membazir masa kalo pikir mende-mende tak berfaedah..
miahaha~
pepe wish me luck eyh~saya nk dapat 50/50~
just nak citer,tadi n kini saya buat mende berfaedah~!
n amat me-release tension..
iaitu..
opy tengah mendonlod lagu/mp3~ :p
yeayy..sumer lagu2 yg best2 zaman dolu hingga kini sudah ku donlod sepenoh hati..yeayy lagik
nak bagi tips mendonlod lagu dengan mudah,cepat n tidak memeningkan kapla..
(time kaseh kpd seorg kawan yg bagi tips ini)
  1. masukkan nama lagu or nama band/penyanyi yang korang nak carik
  2. bila dh kuar list bebanyak,pilih la memane
  3. maka akan kuar pop up radioblog sapentah..huehuehue
  4. maka lagu tu akan dimainkan..maka tungguu n dengar la jap lagu tu..
  5. kat toolbar>tools>internet options>temporary internet files>settings>view files
  6. maka refresh sket..
  7. pastu carik la nama lagu yg korg search tadi(lagu tu.rbs)
  8. then copy lagu tu n save la kat memane tempat yg korang nak
  9. kemudian,rename file tu..drpd .rbs korg tukar die jadi .mp3....

simple kan?sekian,time kaseh~:p

4 comments:

aKMaL said...

moh moh moh.....saya da cuba dan berjaya la....bagusnya...

sofia zarith said...

hik hik~see my leg ah beb~
tralalalala~
:p

aKMaL said...

waklu see the leg~eee...xmo la saya..pengsang nanti...

sofia zarith said...

harharhar...
bukan setakat pengsan,terjojol2 biji mata weyh~!
haha