Tuesday, February 07, 2006

Melanggar Peraturan/Akta Kediaman KUO,UKM


------------------------------------------------------------------------------------------------
Tarikh:7 Februari 2006

Letterhead:Kolej Ungku Omar,Universiti Kebangsaan Malaysia

Alamat Penerima:Nur Sofia Zarith Ab Rahman, A97011,KUO

Per:Melanggar Peraturan/Akta KOlej Kediaman KUO,UKM

Merujuk kepada perkara di atas,anda didapati melanggar/ingkar mematuhi arahan yang telah ditetapkan mengikut Akta Kolej Kediaman Universiti yang menjejaskan dan mengancam keselamatan Asrama KUO iaitu:

i) Ingkar mematuhi arahan turun meninggalkan bilik/asrama sewaktu latihan kebakaran dan boleh didakwa mengancam keselamatan harta benda atau barangan berharga penghuni lain sewaktu latihan kebakaran.

bla..bla..bla...

Pihak pengurusan KUO memandang serius ke atas kesalahan yang dilakukan.Anda diberikan tempoh 7 hari utk mengemukakan ulasan munasabah mengapa tindakan tidak boleh diambil terhadap anda.

Sekian,T.Kasih.

Yang Benar,

Pengetua KUO

------------------------------------------------------------------------------------------------

warghhhhhhhhh~!!surat ini ku terima pada petang td ekoran tidak turun ke bawah sewaktu fire drill dilakukan pada alam sebelomnya..bapak giller arr~!

alaaa..kite bukan takmo turun but i malas la nak tukar2 baju..i got manyak keje to do sumore..dats y i tak turun..

alasan lain:sy senior..lgpon masa first year,pada minggu orientasi,sy pon kantoi gak tak turun gotong royong bersama roomate saya Mariam Azwa binti Yazid aka Waa aka Wawa.pengalaman amat mematangkan pikiran..bukan gitu?nyahaha :p

perghh..tak sangka ar kantoi again!mana achi!last year tak gi fire drill lepak je..takde pom kad matrik kene amik...takde pon pakcik guard sampai naik bilik..takde pon kene dengar taklimat n ceramah pengetua baru kolej sampai 45mins..and tak dpt pom surat dendaa..gilak2 gilak..makin bertambah la keje i..sobsobs..:(

hah~!!Kepada sesape yg takde keje n nak bagi idea alasan ape nk tulis bg menjawab surat amaran ini..sila lah email saya di sofiazarith@gmail.com Muahahahaha...

Dan kepada sesiapa yang menjumpai kekaseh saya yang bernama Mohd AlHafiz,katakan padanya:opy rinduuuuu sangat kat awak...sampai makan tak lalu,tido tak lena,mandi tak basah:(

8 comments:

aKMaL said...

hahaha.....marah die lagi cik/puan pengetua...ske2 die xnak turun fire drill...padan muka die..mahahahahaha....

sofia zarith said...

salah sy kah jika tidak menurun fire drill?

pengetua berkata..out of 1040..14 je tak turun..n kami 14 org ni dianggap rentung~!huhu

Aishah said...

sofia goreng. sedap

sofia zarith said...

goreng?anda mahu goreng sayakah?

body i mmg sedapp...
muahahaha
:p

Aishah said...

hahhh...kite ade idea nak kasi alasan ape. cakap kat depa yang you sakit perut cirit birit. mase fire drill tu u ni ade kat dalam bilik air tengah berjuang bagai nak mampos sampai pucat pucat.

bagus tak idea saye? hehehe...say thank you.

Wirawan Terulung said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Wirawan Terulung said...

hahaha....

kalo opY nak tau, Wirawan ler yang bitau kat dowang yang opY x turun masa fire drill tu...


tu ler, lenkali kalo Wirawan ajak deting, jangan ler nak tolak2....:p

sofia zarith said...

wira sengett~!!
jahat seyh~
huhuhu..
tamau kawan dah..
uwekkk~!!:p