Wednesday, April 07, 2010

Laguku Untuk Mabul De' Paradise Itu~


selagi ada bulan mentari
selagi ada berkasihani
selagi ada bulan dan bintang
selagi berkasih sayang
selagi ada ombak dan laut
selagi hatiku terpaut
selagi ada turunnya hujan
selagi ada rahmat Tuhan
selagi ada langit dan bumi
selagi cintaku bersemi

selagi ada waktu
selagi ada rindu
biar beribu batu
ingin aku bertemu

oh kasih.. damailah (damailah)
engkau di sana
ku berdoa (berdoa)
pada Tuhan
agar kau bahagia

selagi ada waktu
selagi ada rindu
biar beribu batu
ingin aku bertemu

selagi ada langit dan bumi
selagi cintaku bersemi..

selagi ada waktu
selagi ada rindu
biar beribu batu
ingin aku bertemu

oh kasih.. damailah (damailah)
engkau di sana
ku berdoa (berdoa)
pada Tuhan
agar kau bahagia

selagi ada waktu
selagi ada rindu
biar beribu batu
ingin aku bertemu

ingin aku bertemu..

-Selagi Ada Rindu by Pak Long-

First time i dengar lagu ni, of cOurse la kat KLfm (radio feveret bos gwa!hahah).
A simple song, yet very meaningful.

Kalau korang pernah gi Mabul, and kat sana ada orang bersuara lemak2 garau petik gitar sambil nyanyi lagu ni, SETIAP HARI,, mesti ko akan rasa apa yang aku rasa.

Ingat Mabul, mesti hatiku sayu.
Nak nanges.

But air mata tak mampu mengalir.

Serious rase cam nak pergi lagi dapat gaji bulan ni.Memang saya ni tak banyak pon berhijrah ke sana ke mari.

Tetapi Di Mabul?Ada SESUATU tentang Pulau itu.

Eh ke aku dah kene mandrem???HAHAHAHAHAHAHA

5 comments:

mafuza said...

weh confirm la u kene mandrem..kuat tol mandrem tuh..
kemon opy!!
berpijak dibumi yg nyata!
u kt kl now.. heloooooo~
hahaha

purplelurve said...

waaaaaaaa.......nak gi gak....next time u pegi i nak ikut tau!

SoFiA.opY said...

Gurl: hahahahah kejam eh u!tunggu ah u pergi nanti.terus ko lupa sama itu Uppa bahhhhhhhhhhhhhh

Nanadd: okayyyness!i'll let u know ;) boleh shwim same2!yeay best kan masih single?HAHAH

haslinda said...

hahaha...mandrem ngn sapa??? anton kah?? ke aboy??? xpun wahid or ohm??? hahahah

SoFiA.opY said...

HAHAHAHAHA.sengal laaaaa ko lindaaa!