Sunday, October 25, 2009

I desperately need a DSLR!!!


or at least..
a lomo camera!!!

Remember i told you that i have no plans for yesterday??

Suddenly, my neighbour, Auntie Syaz, ajak-ed me and my mom to go to an Open House later in the evening.At first, harusla malas dan lembik2 nak gosok baju..but pikir pikir balik, daripada membazir masa duk termenung kat rumah, i'd better go out and meet some people/usha pemandangan ka apa ka kan?

And soo,,

it turned out to be a GREAT GREAT & WONDERFUL night!

Sebab...saya pergi ke .........................




Yes, it's KL Tower Peopleeee!!!ohh sungguh menyeronokkan!!
Majlis ini adalah bersempena dengan sambutan Perayaan Aildilfitri + Deepavali + Majlis Pelancaran Kampung Budaya 2 +Majlis Ulangtahun Menara KL yang Ke-13!!

OHHH OHHH..
i Rasa macam artis K when i tetiba ternampak Norman KRU and his wife..
His wife tersangatla small,pakaian agak sexayyy(adelah something yang terlondeh sket=p) and nampak TUA..poor Norman.. =p HAHAH!!

Seriously rase nak snapp je gambar dorang tapi my camera phone buat halll la pulak!grrrrrrr..


KL Tower in Green Green Ketupatt =p

KL Tower in Purplee.Auntie Syaz told me, that lampu2 yang bertukar-tukar ini costs abt 40 milllion!!

oh banyak giler k i snappp gambar KL Tower as we makan kat bawah tu jee..sambil makan2 sambil snappp..huuuuu..seriously syiokk!


haha,,saje amik kat booth ni..kata i orang Johorrr!!Hidup Johorr!!!


I dunno ape nama table ni, but bila nampak table ni i rase macam kat clubb you all..
So the next time if guys tanye,
"Opy, u pernah pergi club??"

i akan jawab, "Pernah, Club KL Tower!!"

miahahaha.apekah pergi clubb pakai baju kurung..kehkeh..

And .. Satay ini superr sedapp kottt!!kalah Satay Kajang Haji Samuri.It's satay tulang..terbaekkk wokk!!!


and tiba22..after the Pelancaran and bunyik gong bagai..


yesss it's a Parachute!!!and its at night!!

haha walaopon tak clear..i nak jugak snappp!!!

yeayy berjaya mendarat dengan selamat!!


klcc at night! from this side nampak macam bukan twin towers kan?


parachuters lagiii!!siap pakai baju melayu and sampin okayyy!!sangat handsome pulak tuu mat salleh2 ni!!haishh..if only i belum bertunang..kehkeh =p



Parachute lagiiii..

heeeee..mula2 macam tak excited tau,BUT.. bila dorang dah btol2 nak dekat dengan kitaa...best gilerrrr!!Tuhan je tahu betapa seronoknya saya.sebab rasanya dah lama kot tak merasai keseronokan di malam hari..hehe

and then, after the makan makan...


yes, i dapat naik KL Tower for FREEEEE you all...diulangi, FREEE OKAYYYY..

Dalam hati sangatla gembira bagai nak melompat2..seb bek pakai heels so mak coverrr k..hahah.


Menara Maybank at night!

Tahukan anda bahawa Menara Maybank used to be one of the tallest building in Msia back in 90's?


AIAAAAAAA!!cheh tibe2 aku syiok padahal dah lama kutinggalkan AIA..HAHA


Namun, keseronokan ku terhenti di situ sahaja kerana...by phone's battery matiii!!ahhhh bencilahhh!!


boleh plak mati mase i nak tangkap gambar KLCC..sangat tak perlooo ok!!!hoh!

Tulaaaaa..dats y i said i desperately need a DSLR camera!kalo ade event2 lain macam ni nextime, mesti i dapat amik gmbr yang best2!dahla i sebenarnye creative!!

hahah tak tahan terpaksa puji diri sendiri..kehkeh

Finally, nasib baik kami pulang bukan dengan tangan kosong, Inilah goodie kami!

tadaaa!!cun kan?
Kalau you all nak beli as ur wedding gift ke, do lemme know k?I'll ask Auntie Syaz ;)

and yeayyy!!i am happy coz yesterday was a FUNDAYY!!

Thanks Auntie Syaz!!!!xoxo

9 comments:

purplelurve said...

ala..takde gambar wife dia ke?? ish ish cantek la kl tower.. nak pegi gak..

SoFiA.opY said...

haha takdelah nad..lagipun she's not even wardina!lalalala

eh eh we shud go bungeejump!marii!

Anonymous said...

cantek kan kl tower..
anyway i pun ternampak wife Norman tu..huhuhu memang seriyes, TUA giler ok. pakai seksi semcm jer, cam kurang sopan lah. frankly I rasa tak sesuai langsung dgn Norman.. mcm akak & adik. hehe pity him too... anyway ramai org ckp diorang together sbb $$$$ jer.. & something to do with KRU business. only God knows.

Anonymous said...

cantek kan kl tower..
anyway i pun ternampak wife Norman tu..huhuhu memang seriyes, TUA giler ok. pakai seksi semcm jer, cam kurang sopan lah. frankly I rasa tak sesuai langsung dgn Norman.. mcm akak & adik. hehe pity him too... anyway ramai org ckp diorang together sbb $$$$ jer.. & something to do with KRU business. only God knows.

Anonymous said...

cantek kan kl tower..
anyway i pun ternampak wife Norman tu..huhuhu memang seriyes, TUA giler ok. pakai seksi semcm jer, cam kurang sopan lah. frankly I rasa tak sesuai langsung dgn Norman.. mcm akak & adik. hehe pity him too... anyway ramai org ckp diorang together sbb $$$$ jer.. & something to do with KRU business. only God knows.

haslinda said...

nk DLSR gakk...kalo xdpt pun...LOMO pun leh gakkk...

Diyanazman said...

lomo camera tu apa ekkk?? ehekk kampungnya akuu

SoFiA.opY said...

diyanazman: click http://www.lomography.com/ for more details!!wink!thanks for dropping by!

cyan said...

jom jom beli DSLR!