Thursday, August 24, 2006

s.i.c.k

hey dude..today is my 3rd day-demam+batuk+selsema+sakit tekak..huuuuuuuu..

seriously,dah lama tak sakit..dah lama tak telan ubat..dah lama tak rasa hidung tersumbat..n paling terok..dah lama gak tak rasa pepe bila menelan makanan..sangat bengang!semalam makan cheese naan yang mantap tapi tak dapat rase ape2!sungguh hampeh!huhu..

just got back from Pusat Kesihatan UKM..n the doctor was so funny k!ade ke kate nak bagi injection di b*n*o*ku..perlooka?n siap suruh i berikrar angkat tangan-berjanji akan habeskan kesemua ubat yang diberi..n akhirnye nak tahu tak doc tu bagi bape juta ubat?yahyahyah..8 ubat!!wsnldkjfnreugekjvbuemnsbkfkjkfnkjforjnviuhgnv,mvslklkf!!!!tapii..seb bek die bagi i MC sehari..:p

yupp..yesterday i went to Victoria Institution..sebab ada exam SPA(Suruhanjaya Perkhidmatan Awam)..huhu..cheh..budak2 cuti sekolahrupenye..kalo tak mesti i dah lama kene ngorat ngn adik2 yang hensem lagi cute kan?mahmahmah..

actually..rase cam tanak je g exam tu coz..i kan tak habes belaja lagi..but my mum sed that mende2 yang ade kaitan ngan government ni,u must go..or else..nama kene band or camtu camtu la..huhu..so dipendekkan citer..g dat exam and kat sini saya senaraikan antara soklan2 yang saya tak boleh lupa..haha..

Bahagian 1 Seksyen A-Sahsiah
(kat arahan tu die cakap..sila jawab dengan JUJUR..)
  1. Kadangkala anda mengumpat-opy jawab=YA!haha..cam tak ley blah plak kalo nak jawab tidak..huahuahuhuahua..
  2. Jikalau anda berkesempatan untuk melihat wayang secara percuma dan tanpa dilihat oleh sesiapa..adakah anda akan berbuat demikian? -opy jawab..TIDAK.coz kalo nanti kantoi kan ke susah..huahuahua..berpura2 sekejap..
  3. Ni soalan LAST(ke-200).Kadangkala anda ketawa bila mendengar lawak yang berunsur lucah-huahuahua..aku gelak2 seyh baca soklan ni coz cam amat takley blahh..macam nak uji samada i ni kuat gelak ke tak..maka,sebab OPY JUJUR..opy jawab la YA!!hahaha..mamposs la tak lepas exam tu..nyahnyahnyah..:p

Bahagian 2 Seksyen A(Pengetahuan Am)
  1. Berikut adalah negara yang pernah memenangi Piala Dunia kecuali:opy jawab Uruguay!huh!dah salah 1!kan ke Uruguay tu negara 1st yg menang wold cup!sepatutnye jawapan die Spain,kan?hampeh arr!huhu
  2. Berikut adalah padanan matawang negara mengikut negara..yang manakah tidak benar? :huhu..selamba hentam aku jawab Spain sebab die kate Spain SOL..tp sebenarnye takde idea langsung apa jawapannya..huahuahuaha...

sesungguhnya..masa menjawab 5-5 bahagian tu..Allah je tahu betapa peritnye n sakitnye saya..dengan selsema yang tak berhenti meleleh..dengan pening kepalanya..ku gagahi jua menjawab soalan2 SPA itu..siap tak cukup tissue and mintak kat rerakan x-KMNS yang ku baru jumpa lagi seyh!huhuhuh...


cakap pasal tissue..yeay!mase kat VI tu jumpa PIJA!!(kawan convent teluk intan ko tu waa..hahaha) and NIk Asma'!!so,lepas habes exam,nak la jalan kaki pi carik tissue kat memane la..then Pija offered us,"weyh,jom la..pija bawa kete..." opy pon sengih2 la..maka,kami pon berjalan2 naik kete Naza Sutera dan tros ingin menuju ke Berjaya Timesquare..kehkehkeh..so,kat traffic light in front of the Imbi PLaza itu..kitorg nak wat U turn walopon ade sign BESAR NO U TURN..huahuahua..sebab dah lambat maaa...n dah tgk dah takde polisi!!tiba2..................s**t!!2 motor polis kejar kitorang suruh stop kat tepi...hahahhaa..

"yang awak 3 orang ni ternganga pandang saya ni kenape ek?" kata pak polisi..

"heh,kitorang sebenarnye taktahu jalan,dah terlambat gi exam SPA kat SMK Victoria.."opy jawab..

"Bak cni lesen!"pak polisi kata kat Pija..

and pada masa yang sama Pija punyalah dok carik2 die punya Lesen dalam wallet..gabra siot!

"ok cmnila..sekarang..awak 3-3 orang..pandang papan tanda kat belakang tu..tu papan tanda apa?!!"

"heh..papan NO U turn,cik!"3-3 gadis jawab denganpenuh kesantunan..:p
"hah!nampak pon!CANTIK pon mata awak semua.."

dalam hatiku,eleyh,memang mata i cantik pon..huahuahuaa:p

akhirnye polisi itu mem-blahkan dirinye n kami pon g Timesquare dengan selamatnye..had our lunch there and dapat beli tissue sekotak..yeaayy!!:p
hahhaha..hari yang amat melucukan..

The End..



No comments: